Täna puutusin kokku taolise asjaga. Avast! teatab sellisest troojast siis, kui mälupulk (usb) ühendada arvutiga. Ning kui võtan mälupulga kausta lahti, siis kõik mälupulgal olevad kaustad on otseteed. Avasti logi:

Ja mälupulga sisu:

Kui käsuviipa tipin lihtsalt L:\dir, siis kaustu ma ei näe, aga kui L:\dir/ah, siis näen kaustu ja saan neisse sisenedagi. Kuid ma ei tea, mis kaust on 94728631:

Malwarebytesiga tegin mälupulgale skänni ja programm pidas paljusid exe faile troojateks (kaustade sees), samas aga mitte kõiki. Vähemalt peaks mul mälupulgal exe faile palju rohkem olema.
Oletan, et kõik sai alguse sellest, et toppisin Jaanipäeva paiku sugulaste juures oma riistavara võõrasse riistavarasse. See nakatas kuidagi USB pulga. Mul esines see probleem ka sugulaste juurest, kui ühel hetkel kaustad muutusid otseteedeks, kuid oletasin, et mingi XP ja Win7 ühildamatus. Kuid täna, kui panin pulga ka oma lauaarvuti taha, siis Avast teatas viirusest ning mälupulgal olid kaustad jälle otseteedeks. Ja need otseteed ei viita mitte kuskile.
Need pealtnäha ohutud exe failid lasin ära kustutada, aga mis krdi moodi taastada kaustad ja nende sees olev sisu? Käsuviiba järgi peaksid olema kõik ikka olemas.
Mälupulga failisüsteem on NTFS.