Ohjah, sain täna midagi karmi tunda.
Panin käima ühe "tundmatu" faili. Esmapilgul viskas mingi akna ette, kus oli mingi X-keele tähised. Panin siis selle kinni ja avasin Task manageri. Sealt avastasin et programm töötab. Sealt sain protsessi peatada.
Vaatasin siis nati telekat ja pilt hakkas katkema mingi minuti pärast. Nägin, et protsessori töö on 100% peal. Aru ei saanud, milline programm töötab, kuid teadsin, et see, mille olin just käivitanud. Ja üllatuseks tegi arvuti ise restardi.
Peale restarti oligi siis nii, et protsessor jube koomas. Malwarebytesiga (peab mainima, et väga hea programm) tegin skänni, aga kuna ta jube kohutavalt aeglane oli, siis peale seda, kui skänn oli leidnud üle 6 infektsiooni, siis lasin need kõigepealt ära kustutada. Selleks ajaks oli juhtunud see asi, et Turvakeskus oli välja lülitatud, sh viirusetõrje, tulemüür ja ka netti ei saanud enam. Samuti ei tulnud süsteemitaaste kõne allagi. Kõik teenused (services) olid kinni keeratud ja käima ei saanud panna.
Peale leitud ohtlike failide kustutamist Malwarebytesi poolt tegin restardi. Siis kontrollisin uuesti ja leidis uuesti sama faili samast asukohast. Käivitasin Autoruns (programm, mis kontrollib kõike, mis käima läheb) ja panin sinna otsingusse kõik failinimed, mis kahtlased (eelkõige winupgro.exe) ja midagi ei leidnud. Juhuslikult märkasin, et Windows live mesengeri ikooni asemel oli see märk, mis oli algselt failil, millest mured hakkasid. Kui selle ära keelasin, siis peale restarti oli asi vähe kergem juba.
Malwarebytesiga tegin mitu korda skänni ja siis resa ning vahepeal proovisin ka safe
mode, kuid see viskas blue screeni ette, kuniks sain sinnamaani, et Malwarebytesil õnnestus kustutada failid nii, et need enam oma nägu ei näidanud.
Ja peale restarti sain näha msconfigust sellist asja: (ennem ei näinud, sest neid lihtsalt ei olnud seal)
Need kaks asja (winupgro.exe ja flec006.exe) olidki probleemi põhjustajaks. Kusjuures oli mingi kaust C:/Program files/spgf, mida ma üles üldse ei leidnudki. Kuigi oled nähtaval kõik peidetud ja süsteemifailid. Total commander ei olnud ka arvutis olemas. Isegi, kui setup oleks olnud, poleks ma seda saanud käivitada, sest programme installida lihtsalt ei lasknud.
Peale seda hakkasin siis serviceid näppima ja kohe uurisin Volume shadow teenust, mis ongi süsteemitaaste oma. Sain siis käima panna, samuti turvakeskuse ja palju muud. Ainult mitte kuidagi netti ei õnnestunud saada. Tegin mõned kontrollid veel siis ja tegingi süsteemitaaste.
Te ei kujuta ettegi, kuidas ma armastan süsteemitaaste ajastatud kontrollpunktide automaatset loomist Vista poolt - see on mind mitu korda hädast välja aidanud. Jess:

:D:D
Moraal oleks siis see, et kõigepealt katsuge kuidagi nendest tekkinud ohtlikest failidest lahti saada ja siis süsteemitaaste teha. Kui süsteemitaastet teha ei saa, see kontrolliga services üle (start -> services). Kui muidu aru ei saa, siis pange kasvõi kõik teenused Automaticu peale (veel parem, kui Automatic Delayed start, kuid osad teenused ei lase seda panna, siis jätta lihtsalt automaticu peale).
Ptüi, ptüi, ptüi - nüüd on kõik korras mul. Kusjuures asja iroonia on selles, et just kiitlesin ühele, et minu arvuti on turvaline -

:D:D. See oli esimene kord, kui avast ei teatanud ohtlikust failist.